7 voordelen van yoga

Spiermassa
Je verandert niet zomaar in een vrouwelijke versie van Popeye als je begint met krachttraining, er is een hoop extra werk nodig om zo breed te worden. Sterker nog, vrouwen ontwikkelen veel minder snel spiermassa dan mannen, wij moeten dus extra hard ons best doen om zo ver te komen.

Hogere verbranding
Krachttraining zorgt voor sterkere spieren, deze sterke spieren zorgen op hun plaats weer voor een hogere verbranding omdat ze meer energie verwerken.

Is het jouw doel om fitter te worden en gewicht te verliezen? Staar je dan niet blind op de cardio trainingen maar wissel deze trainingen eens af met krachtoefeningen. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa af en verzwakken onze botten. Door krachttraining te blijven doen vertraag je dit proces. De botdichtheid wordt vergroot wat weer zorgt voor het behoud het hart en vaatstelsel. Daarbij rem je de afbraak van de spiermassa en zorg je voor een betere lichaamscontrole. Misschien kunnen we dus zelfs wel zeggen dat het belang van krachttraining als maar groter wordt naarmate we ouder worden.

Elke vorm van yoga heeft grote voordelen die jou kunnen helpen om energieker en meer ontspannen het leven door te gaan. Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet:

Focus op jou
Doordat yoga vaak in rust en stilte wordt uitgevoerd met de afwisseling van actieve en ontspanningsoefeningen, kun je je de gehele training volledig op jezelf concentreren zonder triggers en afleidingen van buitenaf. Echt een moment puur en alleen voor jezelf.

Betere houding en pijnverlichting
De variatie van oefeningen in combinatie met ademhaling en ontspanning zorgen ervoor dat je sterker wordt en meer bewust van jouw lichaamshouding. Hierdoor zal er minder spanning in jouw lichaam blijven zitten en zullen pijnklachten in bijvoorbeeld de rug-, schouder- en nek verminderen of zelfs wegblijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *