Oefeningen voor thuis: Benen trainen

Alleen nog maar vrolijk wanneer je sport
Sporten kan zo’n obsessie worden dat je sociale afspraken gaat ervoor gaat afzeggen. Misschien ben je alleen nog maar vrolijk wanneer je hebt kunnen trainen. Of misschien wil je steeds vaker én steeds langer sporten. Klinkt dat herkenbaar?

Wanneer is het een verslaving?
Natuurlijk is het gezond om te sporten. Het verbetert onder andere de kwaliteit van leven, het helpt tegen overgewicht en verminderd het risico op hart- en vaatziekte. Maar als één van de bovengenoemde symptomen jou bekend voorkomt, dan kan het zijn dat je misschien wel te maken hebt met een sportverslaving.

Jump squats met twist
Plaats je voeten op heupbreedte en zak zover mogelijk naar beneden. Zorg dat je knieën niet verder komen dan je tenen. Spring vervolgens zo hoog als je kunt en zak na de sprong terug is een squat. Heb je de beweging onder controle? Voeg dan de extra twist toe aan deze oefening door je tijdens de sprong om te draaien. Dit doe je door je met je hoofd over je linker- of rechterschouder te kijken en je schouder mee te draaien. Zak na de sprong terug in een squat en herhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *