Bekkenbodemspier oefeningen voor thuis

Alle vrouwen opgelet! Wel eens gehoord van je bekkenbodemspieren trainen? We willen graag de aandacht van alle vrouwen. Het is namelijk een ondergeschoven spiergroep die wat meer aandacht verdient.
Reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, zoals je gewrichten, botten, spieren en pezen. Er zijn wel meer dan 100 verschillende soorten reuma. Veel mensen met reuma vragen zich af of sporten bij deze klachten wel zo verstandig is.

Blijf sporten met reuma
Hier is een kort antwoord op: ja, sporten met reuma is een goed idee. Door regelmatig te bewegen maak je je gewrichten soepeler, spieren worden sterker en wordt botontkalking tegen gegaan. Daarnaast is sporten goed voor je conditie, verlaag je je cholesterolgehalte en kan je beter ontspannen. Dat je gewrichten slijten en je kraakbeen slechter wordt van sporten is dus een fabel.

Máár als je reuma hebt, is het wel verstandig om uit te zoeken wat goed is voor jouw lichaam.De vrouwen die zwanger zijn (of zijn geweest) hebben er waarschijnlijk wel eens over gehoord, maar eigenlijk is het goed dat alle vrouwen weten wat de bekkenbodem inhoudt en hoe deze te trainen is.

Bekkenbodemspieren hebben verschillende functies
Opvangen van drukverschillen in de buikholte zodat je geen urine verliest bij het lachen, niezen of hoesten.
Steun bieden aan de organen in de buikholte. Denk hierbij aan de baarmoeder, blaas en darmen.
Het beheersen van de kringspieren. Ook het kunnen ontspannen van deze spieren is belangrijk zodat je kunt plassen, ontlasten en minder pijnlijke seks hebt.
Een seksuele functie. Door het aanspannen van je bekkenbodem heb je meer gevoel tijdens de seks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *